EL RINCÓN ELÉCTRICO

Jeg har ikke et elektrisk skap, men jeg har et hjørne det gnistrer i og det er ekstra høy elektrisitet på spansk.

Sommer'n er cool og boogie-woogie'n ruller!

Det er sommer ute og kaldt inne hjørnet mitt, så det er best å kle seg i stekende varm elektrisk rock ‘n’ roll. Noe lignende skreiv HARALD ARE LUND i oktober 1968, i det han kalte DET ELEKTRISKE SKAP («Det er høst ute og kaldt inne i skapet mitt»). Siden han har hatt mye å si i musikkoppdragelsen min, syns jeg det var passende å hedre han litt. Jeg har ikke et elektrisk skap, men jeg har et hjørne det gnistrer i og det er ekstra høy elektrisitet på spansk (derav tittelen). Her henger jeg etter som en faan med mine plateanmeldelser, så noen grep må ta’s. Nå kommer det jaggu ut altfor mye nytt og interessant, og gammelt på nytt til at jeg klarer levere dyptpløyende rapporter om dem alle sammen. I arkivet fant jeg en kopi av Harald Are’s skap, som var en spalte i POP-REVYEN, inkludert i det glimrende oppslagsverket NORGE I ROCK, BEAT & BLUES del 2 1971 – 1983, satt sammen av WILLY B. Her ble jeg inspirert og tenkte at jada, det går jo an å dra seg igjennom en bunke plater på null og niks, akkurat som i et en-times radioprogram. Det er ikke dermed sagt at platene ikke blir hørt om og om igjen. Neida, her har det mer med latskap og mangel på ord og lure setninger og gjøre. Som HAL skreiv om TRAFFIC den gangen: «Jeg skal ikke gjøre noe forsøk på å anmelde den her…», så skal jeg forsøke det samme om mye av det jeg har lyst til å nevne. Det kommer en lengre sak på den nye RONNIE LANE-boksen snart, men før jeg planter nesa ned i den igjen, her er noe ‘hot stuff’ som er ute nå, så vi Might As Well Get Juiced…

Stones holder arkivet åpent

‘No stopping the restless motherfuckers’ – STONES er i gang igjen for å sjekke om det var et lite lost sted i Amerika dem ikke har plugga inn gitarene i før. Fant ut at det var ikke det, så Hey Hey Hey Chicago, see you again! Skulle gjerne vært der, men nå er jeg på plass trygt hjemme og får forsyninger på døra. Nesten. Her en dag hang det en konvolutt fra sprekka på postkassa nede i oppgangen. Alle kan jo stjele den, eller hva Postnord?! Schei$e schei$e idioten, musikken skal fram, pokker åh! Stones i Bremen 1998 er en velkjent bootleg, tv-sendt show så den var enkel å distribuere under disken (forsåvidt over disken óg). Disse småpakkene fra Stones-campen er så greie å håndtere at det er lett å la seg friste. Har slutta med vinyl-pakken, for dem har slutta inkludere konserten på dvd. Og uansett så holder det med sånne type utgivelser på cd/dvd, for dem kommer tett og arkivet er svært. Neste er vel bare noen få måneder unna, og allerede er Abkco ute med ROCK AND ROLL CIRCUS i ny innpakning. Akkurat den tror jeg at jeg står over, for Bremen ’98 har fyrt meg opp godt under de siste ukers kjølige sommernetter. RnR Circus fins fra før (om enn kanskje ute av trykk nå) på både dvd og cd og det er ikke noe særlig nytt dem har å komme med der. Stones 1968 vs Stones 1998 – altså, har du ikke RnR Circus løper du bare rett til butikken med en gang. Party i 60’s London som svinger. Et interessant dokument, for å si det forsiktig. BRIDGES TO BREMEN viser en fotballstadion fra sin bedre side i moderne tid. Her kommer gutta i lange  kåper i leopardmønster, røffe solbriller og skjerf jeg ønsker meg til bursda’n. En kan jo eventuelt holde seg for god for de samme sangene en gang til, bare være nøgd med dvd’n fra St. Louis ’97, men det lure her nå er å handle i Japan for dem har slengt på LITTLE QUEENIE. Det er full rock’n roll, det!

Ble jo nesten en review den over, men vi må ‘step it up’ for det er tempo her hjemme óg.

IMG_2980

Ny singel fra Backstreet Girls

SILLY GIRL heter den nye singelen fra BACKSTREET GIRLS, og den er så ‘classy dirty’ som bare Backstreet gjør det. Det er ikke pent eller snilt i det hele tatt som tjuenitten er, men herlig rått og BsG-seigt som 1973. Spotify og Itunes er foreløpig stedet for den. Om den blir tilgjengelig som skikkelig singel, hadde det vært fryktelig moro. Så nettopp at en par av de «nyere» singelutgivelsene, dem som kom på HIT ME! RECORDS seint 90-tall/tidlig 2000-tallet, ble solgt for noen lapper så ser ut som det er en interesse for singler å holde i. Ennå. Denne ferske kunne jeg tenkt meg på en stilig cd-singel. Pappcover eller et slinky glass-cover, gjerne med en ekslusiv b-side. Men ser VOICES OF WONDER noe nytte i det? Er det noen plateselskap som fortsatt gjør det? Hva med gruppa, og hva med fans’n? Jeg er i hvert fall klar, og Silly Girl fortjener lett en klassisk «single treatment». Det fotografiet som ligger der ute burde prege en eller annen form for hard utgivelse, sånn at en ikke glemmer at the Dr. Feelgoods alltid er rett der – Taking No Prisoners!

IMG_2981

Ny singel fra Carburetors

SWEET LITTLE ROCK ‘N’ ROLLER – og andre historier av CHUCK (Så Klart!) BERRY, er tidligere klint inn av ROD STEWART, ZIGGY & THE RYTHM BULLDOGS, her blir det bare store bokstaver, NEW BARBARIANS, EDDIE MEDUZA, FLAMIN’ GROOVIES og sikkert noen tusen til. Nå føyer skinnjakke-klanen THE CARBURETORS seg til på lista. Få band har spilt i Trondheim så ofte på så kort tid som dem, men det er ei stund sida nå. På tross av dårlig med omtale den gangen, og når det først ble skrevet var det så udugelig at alle bare lo (godt!), så kom gutta og folk kom og kom. Savner det der. Nye singelen er ute digitalt, men jeg regner med at det i kjent stil kommer en 7-tommer eller noe. Carbs har alltid vært gode på flotte utgivelser. Alltid vært gode på fullt trøkk også, det blir jo nesten for mye av det gode. Digg denne!

Ps: Dem har dratt en Chuck-classic før – LET IT ROCK ligger der ute og lurer.

Tom Petty For Alltid

Det drøyde ei stund, men klarte ikke ligge unna lenger – TOM PETTY har jeg alltid holdt med, så når jeg så et godt tilbud på den forholdsvis nye boksen AN AMERICAN TREASURE, var det cash rett ut. Er ikke all verdens nytt da, det aller meste har en fra før på diverse album og da spesielt PLAYBACK-boksen. Men det var en låt som ikke var kjent for meg fra før – I DON’T BELONG, og den kan du digge til paradis og tilbake. 90-talls Petty var litt treff her, en bom der, men syns det var en del bra på den mye omtalte ECHO. 90-tallet var ikke lett for noen (bortsett fra Stones) og bedre kan det nesten ikke sies, når MIKE CAMPBELL snakker om ACCUSED OF LOVE (fra Echo, 1999): «That’s a good song about redemption: Whatever badness I did, I did it with love.» Hardt å sette norske ord på den! Men som sagt, det er (for meg) den ukjente I DON’T BELONG som er juvelen som er verdt hele den fine boksen. Vinyl-varianten må du ut med en lapp og en halv for, mens på 4 stk cd’r kan du kjapt spare en hel del nå.

IMG_2982

Pink Dirt gir fortsatt faan

PINK DIRT på 78rpm!!! Neida, men landets første punkesingle kommer ut på nytt og der er vi så heldige at vi kan være med på moroa. I alle fall på å-bidra-moroa. Syns det er helt toppers jeg og har vært inne og lagt igjen en hel norsk hundrings for 7″ vinyl pluss fanzine. Skynd deg om du vil ha tak i den pakka, det er veldig få igjen nå. Feiringa finner sted i en bakgårdsklubb i Oslo lørdag 21. september. I mellomtiden kan vi hygge oss med noe av det beste innen norsk rått & punk, for det er ikke lite kult heller, eller hva?! Sjekk her (om jeg får være så frisk og reklamere) hva denne kid’n skreiv for ca 9 (ni!) år siden. Det er ikke bare HEY SIR som teller i katalogen til ATLE SKIFT & co. I tillegg finner du Pink Dirt på samlinger som ANARKI & KAOS, HURRRA FOR NORGE vol. 2 + 5 og ROCK TILL WE STINKS.

Her blir du akseptert.

IMG_2984

Hva skjer med The Hollywood Brats?!

Nå som the 2010’s nærmer seg slutten, kan det fortsatt se ut som ‘good-time rock and roll’ er i trøbbel. SJOKK! Så skjer det som ingen trodde noe på, og muligens håpa at aldri ville skje igjen. Folkens har ikke vært sterke nok i trua, hverken den ene eller den andre veien for nå skal dem altså tilbake på en scene – The HOLLYWOOD BRATS! Merk ‘én scene’, for mon tro om det blir flere anledninger. Som MARTY ROBBINS synger i EL PASO: «Maybe tomorrow a bullet may find me…» så book et fly til London nå! Jeg er helt sikker på at det blir en legendarisk opptreden på alle mulige måter. Ryktene sier at den halvveis nye besetninga er booka inn for fire dager til øvinger. «Fire dager??» lurte visstnok en av dem på. «Hva er de andre to til?». Det skal smake med en pils på NELLS!

«You must be hot or cold, for if you are lukewarm the Lord will spew you out of His mouth.»

– Johannes’ åpenbaring / Jerry Lee Lewis.

IMG_2985

Nå skal jeg elektrisk videre med Ronnie Lane og mange andre, men vil bare avslutte i Harald Are Lund sin ånd: «smil til alle dere møter, og vær glad i noen». Håper vi sees, prates og at dere leser her igjen, så skal jeg stå på og fylle på fra mitt El Rincon Electrico. Og husk at det er alltids et valg.

«There is no politician anywhere who can move anyone to hope…»

– Pete Hamill, 1974

(Bob Dylan: Blood On The Tracks liner notes)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *