Silvana Imam – Byscenen – 14.09 2019

På en regntung lørdag i regnbuens farger, inntar jeg Byscenen sammen med byens stolteste. Det er Trondheim Pride. Jeg er her for å oppleve Svergies rikslesbe, hip hop talentet Silvana Imam. Det er ikke så mange forventninger jeg har, for jeg kjenner ikke hennes univers så godt. Men jeg har fått med meg hennes attityd gjennom radioen en del ganger.

Jeg møter i god tid, for å vente på ei som tar seg god tid, før hun er klar for Trondheim. Hengende på galleriet ser jeg at det blir umulig å unngå glitter i kveld. For glitteret smitter når varme klemmer deles. Og det er visst bare de som gjelder i kveld.

Lyset dempes og scenen farges i en kald blå farge. Litt røyk dirrer med publikums forventning. Så kommer Silvana springende inn på scenen kledd i svart og hvit. Med en stereotypisk hettegenser på. Hun har scenen helt for seg selv. Hun fyller den lett med sine vendinger frem og tilbake med innlagte svikt i knærne som bare en rapper kan gjøre. 

Scenen mørklegges når hun kaller på Trondheim og vi blir blendet av det sterkeste motlys. Reaksjonen er en umiddelbar ekstatisk spasme fra publikum. Det er bare litt over halvfullt her, men publikum lager mer lyd enn andre fulle konserter jeg har vært på. Her er det nesten bare dedikerte fans tenker jeg når bassen skrus på full vræng. Jeg får svar fra et samstemt publikum som synger med. 

I nesten konstant bevegelse balanserer hun på scenekanten, mens hun fanger blikket til hver enkelt som står i første linje. Hun spør om vi kjenner bassen, hun roper jevnlig på Trondheim, veiver med hendene i været, og får kontant svar hver eneste gang. Scenen veksler brått mellom lys og mørk. Kontrastknappen er skrudd på fullt. Stroboskopet kompletterer inntrykket.

Politisk engasjert som hun er, får vi høre at kommersielle interesser er ute etter regnbueflagget. Systemet prøver å få kvinnen til å ligge nede. Knark og penger har også sin plass i hennes tekster så klart. Ikke akkurat overraskende det, men det overrasker at hun ser lyset. Det filosofiske tilsnittet treffer meg godt. Jeg vil høre mer om dette. Hva er det hun egentlig mener, tenker jeg.

Det eneste svaret jeg får, er at vi må knulle mye og mer. At å elske hverandre er det viktigste. Med en gratis kondom i lomma forlater jeg konserten med ett ønske.

44_SilvanaImam_1674

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *