Hollywood at Kafe Skuret by ezbenzin

Hollywood – Kafe Skuret – 27.09 2019

Mikhael Paskalev, Jonas Alaska og en Lady, Billie Van. Sammen kaller de seg Hollywood.

Ved Skuret, med lukten av olje og sjø, har en båt fra Liverpool Institute for Performing Arts lagt til kai. Lastet med to flinkiser ved navn Mikhael Paskalev og Jonas Alaska i tillegg til en Lady, Billie Van. Sammen kaller de seg Hollywood. Der Jonas er far og Billie er mor, mens Mikhael er vidunderbarn. To attpåklatter har også fått plass bak tangenter og trommesett for anledningen. Med fem på scenen tenker jeg som vanlig på kvintessensen. Hva er kjernen i denne gruppen, og hvem/hva vil vise seg som det beste?

Med nysluppet plate, er dette første konsert med nytt låtmateriale. De virker litt nervøse i starten. Stemmene sprekker litt i den første ansatsen, men varmes opp etterhvert. Likevel synes det vanskelig å forene tre så særegne stemmer. Jeg tenker de er som en likesidet trekant, hvor alle tar like stor plass. De bytter ofte side, men er fortsatt like sterk. Innimellom spisses trekanten slik at apeks skinner, med utsøkt koring fra de to andre sidene. Her finnes det gull. Jeg mener de kjemper for mye, eller er for opptatt av likeverdighet, når de heller burde gi plass og løfte hverandres vokalprestasjoner.

De røde rosene som scenen er bedekt av, representerer uten tvil kjærlighet. Her er det mye hjertesmerte som blir servert oss. Blomstene er laget av plastikk, og jeg undrer meg om de kanskje har torner av barberblad, når jeg lytter til tekstene.

Etter halvspilt konsert kommer kjærligheten strømmende fra det stort sett unge publikummet. Endelig er vi alle blitt varme. Et rolig balladetempo blir byttet ut med noe vi kan danse til. Med en dundrende basstromme bak seg oppfordrer Mikhael oss til å fortsette å danse. I en sømløs overgang blir dansen flyttet til baksetet. Topp stemning nå.

Det tas ett skritt høyere mot himmelen for hver låt. Jeg elsker å se dedikasjonen og den totale innlevelsen fra artistene. Spesielt Billie gjør inntrykk når hun tar frem noe fra perkusjonskofferten. Det viktige krydderet som gjør smaken så god. I siste del av konserten viser hun sine talenter fra steelgitaren, og da fikk jeg den gode frysningen oppover ryggen. Den som forteller meg at det viktigste kriteriet jeg har, er oppfylt for en velllykket konsertopplevelse. Det er øyeblikket hvor jeg overskrider de fire elementene og finner den overnaturlige kvintessensen Billie.

Takk Hollywood! Jeg kommer på neste konsert, fordi dere har så stort potensiale, som bare må bli oppfylt.

 

Foto: Esben Kamstrup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *