JOHNNY THUNDERS: QUE SERA, SERA – RESURRECTED

Ny Thunders-utgivelse fra Jungle Records, og denne her vil jeg si er helt ny.

Whatever will be will be)… Ny Thunders-utgivelse fra Jungle Records, og denne her vil jeg si er helt ny. Trodde det var ei gammel plate som skulle ut på nytt, men det ble ikke helt den formen og fasongen som vi kjenner til fra før.

Har alltid likt Que Sera Sera akkurat sånn som den er. Mange syns sikkert at den er aller best i førsteutgaven, uten tittellåta på slutten. Den tidligere New York Dolls demoen, Endless Party blåser ut alt som siste kutt ut. Bortsett fra Cool Operator, kan jeg tenke meg at fans var fornøyd. Cool Operator er en kul reggae-sak, om uvant fra den karen. Da den gamle Doris Day-slageren ble lagt til på seinere utgaver… hehehe, en kan jo tenke seg støyen fra gamle tilhengere. CD-utgaven min fra 2001, Jungle Records ansvarlig her óg, er jeg sabla fornøyd med. 13 låter hvor to er remixer og som extra bonus følger et videoopptak fra the Marquee i 1984 – Sad Vacation, Little Bit Of Whore og Pipeline som bare drar ballhardt i fletta. Ser faktisk ut som The Heartbreakers som trio.

At hele albumet nå er såpass omdirigert blir for meg en ganske uvant opplevelse. Sier seg selv det, så kan man like det eller ikke. Jeg liker det, men å sammenligne det noe videre med den originale utgaven får jeg ikke til. Den skal få være i fred, god som den er. Og mixen som er på cd-utgaven har ikke jeg noe særlig negativt å si om.

QSS Resurrected er foreløpig kun ute på dobbel vinyl, mens CD skal komme etterhvert. Innpakninga er skikkelig flott, og selve vinylen er lagt i en balje med syrin – glitterrock-lilla ooh yeah! (Bonus-vinylen er mer eller mindre hvit) Nina Antonia har føyd til sine gamle notater hvor Michael Monroe forteller fra studio og siterer fra tullingene The Babysitters (bra band!), mange nye bilder fra studio og et tekstark er fine tilskudd. At dem fortsatt oppgir Chuck Berry som låtskriver på Talk About You (skrives sånn her), syns jeg er rikt. Det får nå så være, men både den og Jerry Nolan’s Countdown Love erstatter i alle fall Tie Me Up. Nå var riktignok ikke den sistnevnte noe høydepunkt, den er litt cowboy og funka veldig godt som en singel b-side (Crawfish singelen med Patti Palladin), men må innrømme at jeg er svak for refrenget. Skjønner godt at begge de to «nye» ble sløyfa i 1985. Jerry Nolan gjorde en mye bedre innspilling sjøl, tror jeg var sammen med det svenske Tenerifa Cowboys i 1983, og i et par versjoner med London Cowboys (kåbbåys overalt!).

(«Det blir aldri for mye Chuck Berry!» – sa en ivrig platebutikk-eier i London, og altfor ofte føler jeg det samme om Thunders. Que Sera Sera er en diggbar LP, så hvis du vil ha den med en tvist, er det bare å gå for denne. Bonus-materialet er kanskje ikke all verdens interessant, for er du en ihuga samler har du nok mye av det på diverse bootlegs fra før. Det skal likevel ikke stoppe deg fra en ny og god fest med Johnny Thunders og selskapet hans i 1985.

**Long live the Black Cats and Johnny ‘Trouble’ Thunders**

Kun av nysgjerrighet, null forventninger av noe slag bestilte jeg…

 

ROOM 37 – the mysterious death of Johnny Thunders (Cleopatra Entertainment/MVD Visual)

Tullball! Ligg unna!! Dette oppspinnet er ikke verdt tida di. Den trenger ikke inn på lista over utgivelser etter Thunders, og det må være lov å si at det er (nesten) forbudt å se makkverket. Basert på alle ryktene fra New Orleans, og det er ikke snaut hvor langt dem er dratt ut. Må du så må du, men det er en flau opplevelse som er nedpå nivå med et Stones/Brian Jones skvip jeg så én gang.

Følger en cd med 6 utvalgte originaler fra Heartbreakers, New York Dolls, Thunders, The Waldos og Sylvain Sylvain. Eneste Sylvain sin som jeg ikke hadde på cd fra før, men den er tidligere tilgjengelig på en Punkrock Halloween samling, og ligger på spotify. Kul låt da, alltids noe å samle på når det er av selveste Syl Sylvain. Hvorfor han har bidratt med stemmen sin til filmen, lurer sikkert han på óg. Styr unna, CAN’T KEEP MY EYES ON YOU!

 

Og forresten…

Midt oppe i alle Thunders/Heartbreakers/Dolls utgivelsene så er det en jeg er nesten veldig sikker på at er temmelig åkey å slenge ut noen kroner for – MADRID MEMORY. Leser at det er en DVD + CD og den ser veldig fin ut, utgitt på Cleopatra. Det er et tv-opptak fra Madrid i 1984, og gruppa er Thunders, Jerry Nolan, Billy Rath og Syl Sylvain. Grunnen til at jeg ikke har rota meg til å bestille denne ennå, er at jeg har en bootleg med ca halve konserten – åtte låter i rotete rekkefølge men av god nok kvalitet, både lyd og bilde. Gutta skrangler avgårde, så veldig tett er dem ikke, men tar igjen i lange drag på sjarm, stil og gode låter. Bootleg’n min har noen titler som ikke er på denne utgivelsen, det er litt rart, attpåtil et spansk intervju som jeg skjønner lite av, men Thunders ser fabelaktig velkledd ut i en rød dress og svart sløyfe. Sjekk den ut!

(Jungle Records FreudLP129).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *