Motorpsycho at Verkstedhallen by ezbenzin

Motorpsycho – Verkstedhallen – 03.05 2019

Som en basselsker er det vanskelig å si at trommene ga mest, og enda vanskeligere å innrømme at de rappe fingrene på gitaren imponerte.

På vei ned hammern og inn i Strandveien kommer sivilbilen i full fart med blålys og hopper over fartsdumpen. Er det et omen? 
 
Vi kommer presis, og med øl i hånd entrer vi inn i Verkstedhallen midt i første låt. I en oransje glød starter de akustisk. Med en litt brummende godlyd fra publikum og glasset hevet. Det er nesten helt fullt. Sårbar og gjennomsiktig lengter jeg litt mot det mer harde og massive, men jeg vet det kommer. Det er et byggverk in progress. Det deles noen minner med naboen om sist. De spiller så mykt at han kan bruke innestemmen. Vi samles ung og gammel, høy og lav. Skulle ønske jeg hadde med bruskassen.
Motorpsycho at Verkstedhallen by ezbenzin
Endelig kommer fussen og hendene og ropene fyller rommet. Verkstedet har funnet varmen og det er tydelig å se både føtter og hoder som ikke lengre er statisk. Enkeltprestasjoner får enkelte i utbrudd. Nå er vi gang. Gitarsoloen får både fot og hode til å finne rytmen. Nå er jeg i bobla. Er du med? Med en personlig fascinasjon for overganger og lange solopartier får jeg det jeg vil ha etter en liten time.
 
Så kommer de tunge riffene hvor trommisen kommer til sin rett. Litt sving åttendedeler fra bassen og deler av hallen får en synkron bevegelse. Nå er vi snart alle i bobla. Det skjer noe på veggen bak scenen, det registreres, men jeg er for lav og opptatt av følelsen. Etter en usynlig modulasjon hopper de rett på neste låt uten noe pjatt i mellom. Tommeskruen strammes til. Nå er det alvor. Synthen legges ut i lange harmonier og soloen flyter oppå før overgang til riff hvor det massive lydbilde får regjere. Alle hoder er løftet for å suge til seg briljansen.
Etter den søte kløe kommer den sure svie. Vi må bruke litt tid på stemming av instrumenter, men de er raskt igang igjen. Som en basselsker er det vanskelig å si at trommene ga mest, og enda vanskeligere å innrømme at de rappe fingrene på gitaren imponerte. Men så kommet den doble bassen og kriger mot den doble gitaren, og jeg blir trygg på hva jeg elsker mest.

Jeg bestilte nye øreplugger i dag, men med Motorpsycho sin lydtekniker føles det overflødig. Etterhvert klarer den svaksynte å komme i bedre posisjon og bildet blir mer komplett. Kan det bli bedre? Jeg ser flyene i bakgrunnen og tenker kan jeg lande dette? Nå er vi alle i bobla! Bombene hagler. Jeg tror en traff mitt hode. Med xylofon innledes kanskje kveldens høydepunkt. Gitaristen krummer nakken, fortsatt har han to halser, og leker med bassen som ikke er mindre. Det eneste jeg savner er litt mer innblanding fra den ene siden av scenen, spesielt under de melodiske partiene. Men det er ennå tid for å stråle. På slutten trekkes prisbelønte klassikere opp av hatten. Kan det smiles bredere? Alle skal få, og det fikk vi! Med stjerne rundes det av og jeg står endelig så langt frem at jeg ser og tenker at de øreproppene blir fine samtidig som jeg får en dæsj øl dusjene over mitt hode. Kvelden er fullbragt. Med siste låt kommer gåsehuden på den altfor svette kroppen.

Lykke.

Foto: Esben Kamstrup

Setliste

https://www.setlist.fm/setlist/motorpsycho/2019/verkstedhallen-trondheim-norway-2b909802.html

Akustisk sett
Neverland
Nature’s Way                 
Blueberry Daydream        
Stardust                                 
Upstairs/Downstairs 

Elekrisk sett
Psychotzar                             
The Promise            
The Cuckoo
Überwagner or a Billion Bubbles in My Mind
The Pilgrim
Ship of Fools
Lux Aeterna 
The Crucible
The Other Fool
The Alchemyst
Walking on the Water
Black To Comm

Encore
Taifun

2 thoughts on “Motorpsycho – Verkstedhallen – 03.05 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *